Osteopatisk Center - Hvad er Osteopati?
Osteopatisk Center


Osteopatisk Center
Skælskør
SorøHjem  -  Registreret Osteopat  -  Hvad er Osteopati?  -  Typiske Problemer  -  Kontakt

Hvad er Osteopati?

Osteopati er en medicinsk videnskab som benytter sig af manuelle teknikker til diagnose og behandling, effektiv ved såvel akutte problemer som skader og gener, der opstået over længere tid. Det er baseret på traditionelle medicinske fag som anatomi, neurologi, fysiologi og patologi.

Osteopati kaldes manuel medicin, fordi diagnose, smertelindring og genoprettelsen af kroppens balance alene sker ved hændernes hjælp. Osteopater bruger et bredt udvalg af teknikker - fra artikulation af ledderne, specifik udspænding af muskler, bindevæv og sener - til de meget blide Kraniale eller Viscerale Osteopatiske manipulationer. Osteopaten kan variere behandlingen afhængig af individuelle patientbehov.

Osteopaten vil, efter en udførlig samtale samt undersøgelse, fremlægge en egnet behandlingsplan for hver enkelt person. En Registreret Osteopat er uddannet til at stille en klinisk diagnose og tage stilling til om en henvisning til læge eller anden specialist er nødvendig.

Osteopati blev grundlagt af den amerikanske læge Andrew Taylor Still i 1882. I USA er osteopatistudiet en del af medicinstudiet og i mange lande er osteopater statsautoriserede, f.eks. i England, Australien og New Zealand. I Europa betragtes uddannelsen efterhånden som en naturlig overbygning på et læge-, eller fysioterapistudie.

Men Osteopati er ikke kun nogle teknikker, som kan anvendes på kroppen. En osteopat behandler hele mennesket og søger efter den grundlæggende årsag til problemet, og fortager ikke kun symptombehandling.

Læs mere:

 • For gravide
 • babyer og børn:
 • Visceral Osteopati
 • Kranio-Sakral Osteopati
 • fod  babyer og børn  babyer og børn


  Hjem  -  Registreret Osteopat  -  Hvad er Osteopati?  -  Typiske Problemer  -  Kontakt